Granit havemøbler

De fleste danskere kender det gamle huskeråd der omhandler havemøbler og sommer- og vintertid; når det bliver forår og vi sætter havemøblerne frem, sætter vi ligeledes den store viser en omgang frem. Modsat  skal vi når havemøbelerne igen skal i vinterhi, sættes vores ure en time tilbage. Den ordsmed der først kom på dette mundheld havde dog ikke taget højde for en type havemøbler man ikke behøves at vedligeholde , der tåler vind og vejr og hvis holdbarhed gør at de står her længe efter global opvarmning har sørget for at vi kan have vores havemøbler ude hele året.

Dygtige stenhuggere landet over laver nemlig glimrende alternativer til de klassiske havemøbler i træ og plastik.  Hugget i natursten som granit, er disse havemøbler både utroligt flotte og ekstremt hårdføre.  De passer glimrende, både til haven, men også til gårdpladser udenfor virksomheder, samt fællesarealer i boligbyggerier.

Stenhuggere verden over har altid værdsat granit for dens mange gode egenskaber. Udover at være en utroligt hård bjergart der igennem tiden har voldt mange stenhuggere problemer, men samtidigt også er værdsat for selv samme hårdhed, er granit også en af de flotteste materialer en stenhugger har til rådighed. Granit findes i kontineltalpladerne verden over og forskellige kulturer har udviklet forskellige metoder til at bearbejde det.  I moderne tider har vi før anvendt damp drevne maskiner, men er i senere tid gået hen til at benytte et intrigant computerbaseret system der arbejder ud fra en gummi stencil.

Granit findes i flere varianter, hvor især farvepalleten er forskelig fra type til type. Dette giver en lang række muligheder når det kommer til design og udseende på havemøbler. En dygtig stenhugger vil kunne arbejde ud fra sine kunders idéer og skaber lækre havemøbler der imødekommer deres ønsker og passer ind i netop det miljø kunden ønsker at anvende dem i. De mange forskellige farvenuancer, giver samtidigt muligheden for en variation på et eksisterende design og muligheden for at tilpasse det så det passer til lige netop det formål, og de omgivelser som kunden måtte ønske.

Hvis du som så mange andre kan se idéen i at anskaffe sig nogle vedligeholdelses frie, flotte og brugbare havemøbler i natursten, så kan jeg kan anbefale dig at tage kontakt til din lokale stenhugger. Stenhuggeren, vil med sikkerhed kunne rådgive dig om mulighederne og de mange fordele som havemøbler i natursten har. Er du ikke bekendt med deres udseende kan du samtidigt tage et kig på hans produkter og se om han allerede har hvad du skal bruge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *