Idrætshøjskole med vandsport

Danmark er begunstiget af mange idrætshøjskoler og da store dele af landet og dets byer er omgivet af vand, indgår vandsport som en hel naturlig del af programmet. Det er derfor helt normalt at landets højskoler tilbyder en bred vifte af vandsportsgrene.

Det indebærer alt fra klassiske svømning og vandpolo i svømmehallen, til kitesurfing og livredning i det danske farvand. Så er du en rigtig vandhund, vil du helt sikkert få stor glæde af et ophold på en af disse højskoler.

Der er ingen tvivl om at vand er rigtig sundt for kroppen, så foruden mange timers sjov og underholdning, vil du komme til at blive ret trænet efter opholdet. Specielt hvis du kommer til at svømme på daglig basis.

Typer vandsport på idrætshøjskoler

I dette afsnit vil vi se nærmere på en række af de mest populære og udbredte typer vandsport, du finder på de danske idrætshøjskoler. Det kan give dig et indtryk af de mange valgmuligheder. Der er nemlig god mulighed for at finde din nye favoritsport eller lære noget, du aldrig har prøvet før. Så længe du kan lide vand, skal det nok blive en god oplevelse.

Her er en række af de mest almindelige typer vandsport:

  • Svømning
  • Dykning
  • Triatlon
  • Kajak & kano
  • Kitesurfing
  • Vandpolo

Det er meget normalt at du vil komme til at prøve langt de fleste typer vandsport på en idrætshøjskole. Ofte meget andet end kun vandsport. Det vil afhænge meget af hvor du tager hen.

De fleste steder er vandsport bare en del af mange sportsgrene i udvalget, mens der findes steder hvor vand og svømning er en mere fremtrædende del. Hvad du bør vælge må afhænge af dine ønsker.

Skal hele højskoleopholdet gå med, at du svømmer rundt i vandet og på de danske have? Eller vil du gerne have det kombineret med boldspil som fodbold og håndbold, eller styrketræning, løb og fitness?

Valg af idrætshøjskole

Der er mange overvejelser og spørgsmål du skal gennemtænke, inden du vælger idrætshøjskole. Det kan jo være lidt af en investering, så hvorfor ikke bruge lidt tid på at finde det perfekte sted.

Her er en række af de mest essentielle spørgsmål du bør stille dig selv, inden du vælger stedet:

  • Hvor stor en del skal vandsport udgøre?
  • Hvilke faciliteter og rammer har idrætshøjskolen inden vandsport og sport generelt?
  • Hvad er mine ønsker? Skal det være et sted i nærheden eller væk fra vante rammer?

Når du kender svarene på disse 3 spørgsmål, er du nået langt i din beslutningsproces.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *