Mange vælger en mere personlig gravsten

Det er altid kilde til stor ulykke når en af vores kære forlader os. Hvad enten vedkommende måtte være ung eller gammel, man eller kvinde, syg eller rask vil det altid være anledning til omfattende sorg. Alle mennesker på kloden var engang en lille lykkebringende nyfødt og langt de fleste af os når at blive forældre til én eller flere af samme slags. Alle som én skaber vi igennem vores liv et netværk af venner. Selvom dette måtte have stor udskiftning og variere i karakter i løbet af vores levetid, så er det sikkert og vidst at vi alle har en effekt på vores medmennesker i løbet af vores liv.

Det er op til de efterladte at sørge for at den nyligt afdøde persons personlighed eller den taknemlighed de har følt over at have haft personen i deres liv skinner fremstår tydeligt af den tekst der bliver valgt til vedkommendes gravsten. Der findes rigtig mange muligheder og ingen regler for, hvad der kan eller må stå på en gravsten. Der er selvfølgeligt mange mere eller almindelige gengangere på gravstene landet over. ”tak mor”, ”elsket og savnet” eller lignende er meget almindelige og passer godt til dem der ønsker et klassisk udseende til den afdødes grav.

Flere og flere vælger dog at personliggøre graven yderligere. Den afdødes stilling i arbejdslivet kan fremgå med titel på gravstenen, så der i stedet for ”Jens Hansen” står ” Dr. Jens Hansen” eller ”Professor Jens Hansen”. Mange danskere vælger også at skille sig ud fra mængden ved at indgravere et symbol i gravstenen. Det kan være et symbol der repræsenterer den afdødes arbejde, som en lineal og passer eller lignende der symboliserer den afdødes erhverv her i livet. Det kunne også være andre symboler der repræsenterer andre ting der var vigtige for den afdøde i livet. Var den afdøde en ivrig lystfisker så kunne en fiskestang eller måske endda en flot fisk symbolisere dette. Var den afdøde i stedet en entusiastisk jæger kunne geviret fra en kronhjort være med til at vise dette. Det er ikke svært at komme på noget der symboliserer forskellige fritids beskæftigelser og jeg er sikker på at i nok skal finde det der passer til lige netop jeres kære. Sikkert er det at i skal bruge hjælp fra en stenhugger. Dette kan både opnås på den traditionelle manér, eller ved at se sig om på internettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *