Pension

Pension er et bredt begreb som alle danskere bør have fokus. For manges vedkommende er det en fjern ting, da man indbetaler penge på en konto, der først kommer en til gode om mange år. Det får pensionsopsparinger til at virke meget fjerne og uden at man får sat sig ordentlig ind i mulighederne.

Der er nemlig forskellige typer pension, alt efter om du vil have betalt store beløb ud af få omgang, når du kommer i pensionsalderen, eller om du foretrækker månedlige udbetalinger.

Dertil kommer de mange udbydere som håndterer danskernes pensionsopsparinger. Hvem gør det godt og hvem gør det skidt? Der er stor forskel på kvaliteten og ikke mindst udbyttet, så få tjekket op på det med jævne mellemrum.

Mange danskere går bare rundt og ser pensionen som én stor masse, alle skal indbetale penge til. Det er en stor fejl. Det er et område der bør blive behandlet og undersøgt som alle andre, med fokus på dine behov og ønsker som privatperson.

Ved du hvor meget der står på din pensionskonto? Eller hvilken type du har? Hvis ikke gør du klogt i at sætte dit dybere ind i tingene.

Vigtigheden af en god pension

Man må ikke undervurdere vigtigheden af en god pension. For selvom den kan virke ubetydeligt med 20-30 år ude i fremtiden, så er det trods alt dit fremtidige levebrød du tjener penge ind til. Vi drømmer jo alle om at kunne leve godt og afslappet, når vi rammer 70-80 år. Det kan du kun hvis der er penge nok på pensionskontoen.

I værste tilfælde kan du blive tvunget til at forblive på arbejdsmarkedet, fordi din pension ikke rækker i særlig mange år. Det er desværre scenariet for rigtig mange danskere. Det gælder specielt for de personer, hvor arbejdsgiveren ikke automatisk tager en del af lønnen til din pension.

Eller hvor de ikke indbetaler nok af din løn til pension. Et af de essentielle spørgsmål er, om du spare nok penge op?

Sparer du nok penge op?

Sparer du nok penge op til din pension. Eller bør du spare ferien væk i de kommende år for at styrke din opsparing? Et interessant spørgsmål som de fleste danskere vil have svært ved at svare på.

Er du i tvivl om hvordan det ser ud, bør du tjekke din pensionskonto og det beløb der månedlig bliver indbetalt til denne. Ud fra dette kan du estimere hvor mange penge der bør stå derpå om 5, 10 elle 20 år.

Når du kender dette beløb, kan du begynde at vurdere hvor langt de penge vil række og om det er nok. Du skal i hvert fald gerne have 6-7.000 kr. om måneden i udbetaling. Ellers vil det blive svært at betale for husleje, el, vand, varme, mad etc.

Du bør betragte dit liv som et stort regnestykke og hvis du kan forudsige økonomiske problemer med pensionen om 10-20 år, bør du gøre noget allerede nu. Det er nu du kan gøre en positiv forskel og få pensionsopsparingen på ret køl. Og ellers vil det være rart at få bekræftet opsparingen er stor nok til at bære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *