Vælg den rigtige bordplade til dit køkken

Noget som virkelig er essentielt for et køkken er bordpladen, og det er der flere grunde til. Det er så stor en flade i et køkken og derfor er det også et gennemtrædende materiale der har indflydelse på hvordan hele køkkenet fremstår. Selvfølgelig har låger og facader på skabe og skuffer også en stor betydning, men en bordplade skal også kunne klare nogle krav angående funktionalitet og brug. Der er stor forskel på hvad de forskellige bordplader kan holde til og hvad man skal gøre for at de kan holde i lang tid uden at blive grimme. Det er altså et spørgsmål om prioritering og man skal gøre sig klart hvad man prioriterer højest.

Hvad er vigtigst for en, og hvilke ting kan man godt se igennem øjnene med og leve med? Der er meget stor forskel på de to typer bordplader, begge bestående af træ. Laminatborpladen er ikke af massivt træ og består derfor af flere lag. Der er træet i midten, og det ydre er en beklædning, som gør bordpladen i stand til at modstå diverse af dagligdagens strabadser og knubs. Der er mange muligheder for at tilpasse en laminatplade som man har lyst til. Alt fra tykkelse, kanter og udseende kan ændres og man kan derfor få næsten lige det man vil have. Fordelen ved en laminat plade er at der ikke er langt den samme vedligeholdelse som ved en massiv bordplade. Der derfor ikke det samme arbejde i en laminatplade.

En massiv plade med et kongeligt udtryk

En massiv bordplade har et helt andet udtryk og giver en helt anden indflydelse på køkkenet. Den massive plade er meget fremtrædende og virker måske lidt voldsom hvis ikke man har et så stort køkken, men hvis man har et køkken til det, kan en massiv plade få et kongeligt udtryk. Den kræver dog mere arbejde end en laminatplade, da den som sagt består af en massiv træplade, og derfor suger hvad der nu ellers måtte blive spildt. Derfor er det vigtigt at  man sørger for at tørre bordet godt og grundigt af med det samme, foruden at den skal behandles fra tid til anden. En massiv bordplade til et køkken er krævende, men giver også en flot fremtræden til køkkenet.

En laminatplade er noget nemmere at holde og man kan slippe af sted med at lade våde ting stå der lidt længere end man kan på en massiv bordplade. Dog har en massiv plade et meget finere udtryk og udstråler lidt noget andet end en laminatplade. Man skal altså vælge hvad der er vigtigst for en og hvad man har det bedst med at skulle leve med i hverdagen. Det skal dog også huskes at en massiv bordplade ofte er noget dyrere end en laminatplade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *